Fergeteges kirtan parti a Bharata Kultúrtérben, 2014.03.30. 18:30 óra

Sattwa Band a Bharata Kultúrtérben

A koncert során hallhatjátok (többek között) az új lemezünkre szánt dalainkat! Az este adományos jellegű, a bevételt egy az egyben a készülő CD-re fordítjuk! Gyertek el minél többen, hogy valóra válthassuk az álmunkat és egy gyönyörű CD-t készíthessünk NEKED/NEKTEK!

Fellépnek: Schrenk Judit Sattwa - ének; Janicsek Zsolt Mahadéva - gitár; Juhász Enikő Bita - hegedű, ének; Kovács Laci Rama - indiai ütőshangszerek; Zákány Gergő - szitár; Varga Zsolti - gitár, djembe, dharbuka

Csatlakozz az eseményhez facebookon>>

Érezd a kirtan ízét! Nézz bele a Bharatában tartott korábbi Sattwa Band koncertbe>>

"A Bhakti jóga elengedhetetlen része a kirtanozás, a mantra éneklés, tehát a zene. A kettő összefonódik, és ezeken a szent énekeken keresztül az ember szívcsakrája megnyílik. Nagy jógamesterek állítják, hogy a vas-korban, azaz a Káli Jugában a legkönnyebb és leggyorsabb út a megvilágosodáshoz, ha az ember rendszeresen gyakorolja a kirtant. Ezek a mantrák univerzális mantrák és anno mind szanszkrit nyelven íródtak, ezért énekeljük őket szanszkritül. A szótagok, szavak, speciális rezgéseket hoznak létre, ez hat az emberekre pozitívan.

A pontos fordítás nem is lényeges, nem kell a mantrák értelmét keresni, egyszerűen hagyni kell, hogy átrezgesse egész lényünket. Mivel mi magyarok vagyunk, és Magyarországon zenélünk és sokak számára még idegen ez a stílus, ezért kifejlesztettünk egy új, speciális "Sattwa Sound Band stílust", amikor is időnként egy-egy szám erejéig keverjük a szanszkrit mantrákat magyar népdalokkal. Ez már sok olyan ember figyelmét megfogta, aki amúgy egyáltalán nem volt nyitott a mantrákra előtte. Reméljük, így szépen fokozatosan egyre több magyar emberhez eljutnak a mantrák."

Sattwa Sound Band