A lélek felemelését inspiráló spirituális filmek | A közös filmnézés ereje és retró hangulata pótolhatatlan. Különösen, ha film utáni elemzéssel és beszélgetéssel is társul. Várunk szeretettel a Bharata Filmklubjában!

Spirituális filmek a Bharatában

A belépés ingyenes. Vegán vacsora a lenti űrlapon rendelhető 1200 Ft-ért. A vacsorát a film után tálaljuk.

Filmvetítések időpontjai a Bharata Kultúrtérben

A Kis Buddha 

2019. január 11-én 18:00 órakor

anglol-olasz dráma 134 perc, 1993, magyar szinkron

 

 

A kis Buddha

 

November végén elhunyt Bernardo Bertolucci olasz filmrendező.  Rá emlékezünk az egyik legjobb filmjével, A kis Buddhával.

Az 1993-as film Buddha életének legfontosabb epizódjait mutatja be csodálatos, lélegzetelállító képekben. Bepillantást nyerhetünk a tibeti buddhizmus izgalmas világába is.

A szemlélődés az egyik kulcsszó a buddhizmusban és ez a filmnél is igaz. Nagyon könnyű ezt a filmet szemlélni. Két szálon fut a cselekmény, és az operatőr gyönyörűen választja szét és mutatja be a két szál különbségeit. Egyszerre vezet be a buddhista tanok világába és oldja fel a keleti és nyugati kultúrák, valamint a múlt és jelen közti szakadékot. Szemlélődve, nyugodtan, mint egy szerzetes.

Ha szívesen nézel elgondolkoztató alkotásokat és benned is felmerült már, hogy fenntarthatatlan a nyugati ember jelenlegi életstílusa, mindenképpen itt a helyed!

A részvétel ingyenes, szeretettel várunk minden érdeklődőt!

Vacsora a filmkub mellé?

Rendeld meg vegán vacsorád! Az űrlap kitöltése után visszaigazoló e-mailt küldünk. A vacsora árát a helyszínen  kell kifizetni a filmvetítés előtt. A filmvetítés előtt egy nappal emlékeztető e-mail küldünk.

A vacsorát minőségi alapanyagokból készítjük, mint pl: baszmati rizs, köles, Himalája só, barna cukor, teljes kiőrlésű liszt, extraszűz olívaolaj, kókuszzsír, friss citrom stb. Fehér cukor, fehér só, finomított olajak, mű citromlé és hasonlók kizárva.

Vacsorarendelés itt

Név:
E-mail cím:*

 

 

 

Spirituális filmek a Bharata Kultúrtérben Budapesten